Snelle intervjuer Siri

– OK, Siri. Vi begynner med en kort bio – skal vi få det overstått?

Greit; jeg er født og oppvokst i Porsgrunn, og begynte å danse da jeg var 12 år. Da bestemte jeg meg for å bli danser – og det klarte jeg jo!

– Hva var det som var så bra med å danse at du hadde lyst til å gjøre det resten av livet?

Det traff noe i meg med en gang. Bevegelse og musikk. Det var en forelskelse.

Jeg var 16 da jeg flyttet til Göteborg, men jeg kom tilbake til Oslo for å gå på Operaens ballettskole og deretter Statens balletthøgskole.

– Men hva skjedde egentlig mellom deg og balletten? Når skjønte du at du ville gå i en annen retning?

Jeg likte ikke det autoritære og hierarkiske systemet i balletten og syntes det ble et feil fokus å hele tiden strebe etter å bli noe jeg ikke var. Det var en mental greie. Jeg hadde mer behov for å finne en annen vei og ville heller utvikle det jeg allerede hadde. Måtte ta skikkelig avstand før jeg kunne begynne å trene ballett igjen.

Da jeg dro til New York, begynte jeg med improvisasjon, komposisjon og fikk smaken på å lage mine egne ting. Jeg hadde nok sluttet å danse hvis jeg ikke hadde reist til New York. Miljøet og menneskene jeg møtte der har vært avgjørende!

– På hvilken måte da?

Jeg fant en helt annen måte å forstå bevegelse på, og opplevde at jeg brukte både hodet og kroppen på helt nye måter. Det var egentlig i New York at jeg forstod hva jeg holdt på med, det var som å komme hjem eller å finne meg selv. Jeg gikk i dybden og så at folk trodde på meg og oppmuntret meg. Jeg står på den plattformen den dag i dag.

Siden den gang har jeg hatt Oslo som base og har jobbet som danser for mer enn femten koregrafer. Men det morsomste er å jobbe sammen med deg, Snelle. Det har jo snart blitt 20 år med deg og meg!

– Ok, nå snakker vi om noe annet. Hva er du opptatt av?

Jeg er jo opptatt av improvisasjon – av frihet. Og så er jeg opptatt av undervisning. Jeg liker følelsen av å dele, og å bidra til at studenter kan finne sitt eget uttrykk.

 Si noe om hva du liker og ikke liker.

Jeg hater når ting blir uekte! Og elsker det når jeg ser total tilstedeværelse!

For meg er det ikke hva som skjer som er det viktigste, men hvordan det gjøres.

Dette innlegget ble skrevet 20. oktober 2014 av Siri & Snelle.