S

Collapsing Distance (2018)


How crazy it is that there is a kinetic web that is tethered to the past.
Johanna Meyer

Det kommer til et punkt der det er like naturlig å se tilbake som frem, når det er viktig å reise langt – eller kort – for å møte de som var med deler av veien og som insisterer på at livet er nå – alltid. Når dansen er å ligge under et pledd halve dagen i Göteborg eller å gå i Women’s March i New York. Når dansen må defineres på nytt og det er avgjørende å aktivt kollapse avstanden mellom kunst og arbeid, estetikk og livet, alder og erfaring, det lokale og globale.

Det er da midtlivskvinnen trår frem. Hun som vil at vi skal holde hverandre i hendene mens vi løper, mens vi lytter. Hun som vil ta plass. Hun som ikke vil holde kjeft og ligge i en krok. Gjennom filtrene mestring, feminisme og poesi byr hun på et krevende nærvær – et aggregat av sanseligheter og persepsjoner. Tål det.

Collapsing Distance er en undersøkelse av ”verden & livet & dansen” der Siri & Snelle har oppsøkt kvinnelige dansere som de har kjent og fulgt, støttet og blitt støttet av gjennom mange år og som deler interessen for det dype, kinestetiske arbeidet, alvoret, humoren og dansegleden. Et vitalt element i prosjektet er det nomadiske, fragmenterte og tidsbestemte, som gir prosjektet mulighet for å informeres av ulike omgivelser og forhold.

Siri & Snelle har siden samarbeidet startet i 1992, tematisert egne liv og utilstrekkelighet, argumentert for å jobbe ikke-hierarkisk og satt improvisasjon, det intuitive, det emosjonelle og det sanselige i forgrunnen – oppsummert som en insistering på en flytende motstrømsaktivitet. De har jobbet i spennet fra happenings til større sceneproduksjoner, egenproduserte og bestillingsverk – blant annet for Without Walls Festival (WoW) i San Diego og for Carte Blanche – og har vist forestillinger ved Dansens Hus siden 2004.

Collapsing Distance er en frittstående siste del av Siri & Snelles Midtlivstriologi (Grums 2014, Jeg er kosmos, 2016).

Credits
Konsept: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Utøvere: Siri Jøntvedt, Snelle Hall, Katarina Eriksson(SE/USA), Johanna S. Meyer (USA)
Lysdesign: Evelina Dembacke
Lyddesign: Øystein Moen
Konsulent kostymer/rom/visuelt: Elinor Ström
Produsent: Annika Ostwald
Produsent assistent: Margrethe Nandrup Rylander
Foto: Elinor Ström
Coprodusent: Dansens Hus
Støttet av: Norsk kulturråd


Presse
23. januar 2018: Scenekunst.no “Humoristisk kollaps”
2018: Norsk shakespeare tidsskrift “Distansert kollaps”