S

Jeg er Kosmos (2016)


Siri & Snelle forsøker i Jeg er Kosmos å finne seg til rette i verden – både den nære og hverdagslige og i den store uendeligheten i tid og rom. Er det mulig å innsirkle og omfavne ambivalensen og sprangene mellom det personlige og det universelle og metafysiske? Det letes etter en mulighet til å komprimere det kosmiske, og utvide – som universet selv – rommet for å undersøke en situert virkelighet i fortettede sprang. Med utgangspunkt i Aina Villangers diktsamling Langsang – et flytans habitat, en subjektiv og energisk skapelsesberetning, har Siri & Snelle latt seg inspirere av innhold, form og dynamikk.

Koreografisk fortsetter duoen i spennet mellom det formale og det totalt uformelige. Som to kometer ut av bane lar Siri & Snelle fragmenter fra sine verdener kollidere og veves sammen til et uttrykk av klarhet og kaos.

Siri & Snelles sceniske kosmos settes i bevegelse i nært samarbeid med komponist Ivar Grydeland, scenograf Elinor Ström og lysdesigner Evelina Dembacke.

Siri & Snelle markerer med Jeg er Kosmos sitt 25-årsjubileum. Sammen har de på en lekfull måte innlemmet dans, tekst, musikk og visuelle elementer i sitt koreografiske uttrykk – ofte i nært samarbeid med andre kunstnere. Forholdet mellom såkalt høy og lav kultur og en dissekering av egne personlige sfærer har i flere produksjoner vært gjennomgangstemer og bakteppe for å undersøke ulike sosiale understrømninger. Siri & Snelles forestillinger har vært presentert i Norge og internasjonalt og de har også koreografert bestillingsverk, blant annet Hedda’ingfor La Jolla Playhouse’ WoW-festival i San Diego i 2013 og Notes on Cracking for Carte Blanche i Bergen i 2015.

Credits
Koreografi, konsept og tekst: Siri & Snelle
Utøvere: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Komponist: Ivar Grydeland
Lysdesigner: Evelina Dembacke
Scenografi og- kostymedesigner: Elinor Ström
Konsulent: Liv Hanne Haugen
Produsent: Annika Ostwald
Foto: Elinor Ström
Samproduksjon: Dansens Hus, Oslo
Støttet av: Norsk kulturråd

Forestillinger
22. september 2016, Dansens Hus, Oslo
18. mars 2016, Dansens Hus, Oslo
17. mars 2016, Dansens Hus, Oslo
16. mars 2016, Dansens Hus, Oslo
15. mars 2016, Dansens Hus, Oslo (Premiere)


Presse
23. september 2016: Litteraturgarasjen “Poesi og dans mot angst”
22. september 2016: Varden avis “Dans med dialekt”
22. september 2016: Telemarksavisa “Høyt og lavt med dans”