S

Siri & Snelle land (2006)


Siri og Snelle Land er en jordlapp midt i Oslo – nærmere bestemt en hageparsell på Egebergløkka – men også en dansekonsert med rom for det emosjonelle. Det vil si akkurat passe klamt og intimt og akkurat passe grettent som det kler to nyfrelste, urbane øko-wannabees som har kommet seg gjennom én teltnatt på køntrifestival og som nylig har begynt med strømsparing.

Siri Jøntvedt & Snelle Halls hang til stor patos, inderlighet og såkalt passiondans, slik mange kjenner det fra deres tidligere show, manifesterer seg denne gangen som fascinasjonen for køntri og trash. I jakten på meningen med tilværelsen har de sagt farvel til tidligere tiders glamour og stukket fingern i jorda; Lengselen etter røtter og alt som lukter av ekte, er nå blitt for sterk.

Forestillingen utforsker motsetningene mellom finkultur og folkelig kultur – mellom angsten for det banale og kynisk kommersialisering. Den beveger seg i grenselandet mellom ironi og alvor, innlevelse og distanse, det personlige og det private, det pinlige og det triste. Med seg i det spartanske scenerommet har de et taffel-band som befinner seg i et grumsete grenseland mellom jazz, ambient, country og elektronika.

Siri & Snelle vederefører her konseptet Siri & Snelle Show – en kombinasjon av talkshow og danseforestilling hvor populærkulturelle fenomener som suksess, kjendisfokusering, skjønnhetsfiksering og alderdomsangst har blitt satt under lupen – dels som en kritikk av en generell forflatning av kulturlivet, dels som en total identifikasjon med den.

Premiere 23. November 2006, Black Box Teater, Oslo

Credits
Konsept og dans: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Band: Bjørn Charles Dreyer (gitar) og Erland Dahlen (trommer)
Assistent: Anna Westberg
Kostymer: Maria Bohlin
Rom: Benedicte Kahrs
Øye utenfra/lys: Svante Grogarn
Bilder: Marit-Anna Evanger
Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere

Forestillinger
26. november 2006: 19:00: Siri & Snelle land
25. november 2006: 19:00: Siri & Snelle land
24. november 2006: 19:00: Siri & Snelle land
23. november 2006: 19:00: Siri & Snelle land (Premiere)